Doorgaan naar content
Werken bij VHZ

Over Alwood

Wij zijn van oorsprong een echt familiebedrijf en inmiddels uitgegroeid tot dé montage- en installatiespecialist. Dat zijn we op het gebied van kozijnen, interieurbouw, laboratoria en winkel-inrichtingen, maar ook voor scheidingswanden en plafondsystemen. Met 90 vakbekwame medewerkers en een wagenpark van ruim 45 compleet ingerichte bussen, zijn wij een betrouwbare partner voor onze opdrachtgevers wereldwijd. 

Groeiende montagespecialist

Wij zijn een familiebedrijf dat is uitgegroeid tot de montage- en installatiespecialist, op het gebied van kozijnen, interieurbouw, scheidingswanden, plafondsystemen, laboratoria en winkel inrichtingen. We zijn wereldwijd een betrouwbare partner voor onze klanten en hebben meer dan 120 vakbekwame medewerkers en een wagenpark van ruim 45 compleet ingerichte bussen.

Blijven leren

Wij richten ons op de toekomst door te investeren in nieuwe technieken en materieel. Innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemer en het nakomen van afspraken is daarbij vanzelfsprekend. Werkgeverschap staat bij ons centraal. Zo bieden we onze medewerkers de gewenste cursussen aan. Als familiebedrijf zorgen we voor onze mensen, het bedrijf en de wereld om ons heen. 

Onze duurzame ambitie

Wij maken van duurzaam ondernemen een speerpunt in ons werk omdat wij bewuste keuzes willen maken voor de nieuwe generatie. Met een paar kleine stappen maken wij zo een groot verschil. Zo houden wij ons altijd aan het Arbo-beleid. Wij bevorderen veilige en gezonde arbeidsomstandigheden die gericht zijn op het voorkomen van arbeid gerelateerde gezondheidsschade. Ons materieel en gereedschap voldoen aan de veiligheidsnormen NEN 3140 en wij investeren doorlopend in nieuwe hulpmiddelen en instrumenten. 

Onze blik is gericht op de toekomst en wij nemen graag onze verantwoordelijkheid. Het inkopen van producten vindt daarom zoveel mogelijk plaats bij totaalleveranciers. Hierdoor zijn er minder transportbewegingen en verlagen wij onze CO2-uitstoot. 

Oog voor milieu en mens

Ook ons wagenpark voldoet aan alle wettelijk eisen. Onze bussen zijn bovendien voorzien van de allernieuwste energiezuinige motoren en uitgerust met Moving Intelligence Systems. Dit alles zorgt voor een langere levensduur en forse brandstofbesparing van onze bussen en dat is weer beter voor het milieu en de mens. 

Afspraak is afspraak 

Het nakomen van afspraken is binnen onze organisatie vanzelfsprekend. Wij handelen flexibel, slagvaardig en gaan voor innovatie. Door te blijven investeren in nieuw personeel, nieuwe technieken en materieel zorgen we niet alleen voor beter personeel, maar ook voor een betere kwaliteit van ons werk. 

Alwood fungeert daarbij als verlengstuk van onze opdrachtgevers. Wij zijn internationaal actief op verschillende projecten en hebben daarbij een paar leidende principes: afspraak is afspraak, langdurige relaties met onze opdrachtgevers, leveranciers, personeel en collega-bedrijven. 

Van klein tot groot

Door de jaren heen hebben wij de grootste projecten mogen uitvoeren en als organisatie zorgen wij er elke dag opnieuw voor dat elk product in goede handen is bij onze monteurs.   Wij zijn trots op ons bedrijf, onze collega’s en wij kijken constant naar factoren die verbetert kunnen worden. Daarom bieden wij onze medewerkers altijd de beste opleidingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden aan. Onze medewerkers beschikken over de vereiste kennis, professioneel gereedschap en materieel. 

Als organisatie zijn wij flexibel en altijd in staat om mee te draaien in een strakke planning. Elk project biedt nieuwe kansen, een nieuw avontuur en elke dag is anders. Problemen bestaan voor ons niet, oplossingen wel! 


Onze service

Alwood houdt zich dagelijks bezig met het monteren van gevelbekleding, kunststof, aluminium of houten kozijnen in nieuwbouw en renovatie. Wij houden van aanpakken en zijn klant- en oplossingsgericht. Onze kennis van het demonteren en afwerken van bestaande of nieuwe kozijnen is niks nieuws voor onze opdrachtgevers en onze service gaat altijd een stapje verder dan verwacht.

Wij investeren in jouw toekomst

Wij richten ons op de toekomst door te investeren in onze medewerkers, nieuwe technieken en materieel. Wij staan voor kwaliteit en service en zijn trots op wat we doen! Wat ons onderscheidt van anderen is dat we grote projecten aankunnen, ons personeel op één zetten, kozijnen op maat kunnen maken en projectleiders in dienst hebben die snel schakelen. Onze toekomstplannen en ambities zijn om uit te groeien tot dé montagespecialist van Nederland en met onze mentaliteit is dit doel haalbaar!

Dynamisch werken bij Alwood

Als je bij Alwood werkt, heb je de mogelijkheid om op verschillende locaties en projecten te werken. Dit zorgt ervoor dat elke dag anders is en dat er altijd nieuwe uitdagingen zijn! Bij ons heb je toffe collega's en veel inspraak in de organisatie. Je werkt voornamelijk op projectlocaties en ziet aan het einde van de dag wat je hebt gemaakt. Wij zijn trots op ons werk, of het nu gaat om het plaatsen van nieuwe kozijnen of het bouwen van een nieuwe cleanroom, het blijft even speciaal!

Onderdeel van VHZ

We zijn onderdeel van VHZ, marktleider in de kozijnenbranche in Nederland. Met onze duurzame kozijnoplossingen dragen we bij aan een betere leefomgeving voor de komende generaties. VHZ omvat de producerende bedrijven Transcarbo, Europrovyl, Kumij en Smits Kozijnen, het montagebedrijf Alwood en het servicebedrijf KSN - Kozijn Service Nederland. VHZ is al jaren de grootste verwerker van kozijnen in Nederland met meer dan 650 collega’s, een omzet van EUR 200 mio,- en een productie van 180.000 kozijnen per jaar.

Lees meer over werken bij VHZ