Doorgaan naar content
Werken bij VHZ
Project: Verduurzamen 19 sociale huurwoningen Steenwijk door Kumij.

Kozijnen van fossielvrij PVC toegepast door Kumij

Kumij kondigt met trots een wereldprimeur aan: de toepassing van kunststof kozijnen gemaakt van fossielvrij UPVC. VHZ heeft samen met onze profielleverancier Kömmerling profielen ontwikkeld van fossielvrij UPVC. Wij mochten deze als eerste (wereldwijd!) gaan toepassen.

Project: Verduurzamen 19 sociale huurwoningen Steenwijk door Kumij.

Het project in het kort

Project: Verduurzamen 19 sociale huurwoningen Steenwijk

Opdrachtgever: Woonconcept Meppel

Aannemer: BAM Wonen

Kozijnen van fossielvrij PVC toegepast door Kumij.

Een wereldprimeur!

Eén van de grondstoffen van fossielvrij UPVC is tall-olie uit duurzaam beheerde bossen. De fossiele aardolie wordt vervangen door gebruik te maken van dit restproduct van duurzame houtkap. Hierdoor worden hoogwaardige materialen met een lagere milieu-impact geproduceerd. Het resultaat: een duurzaam en circulair product. Bovendien behoudt het materiaal zijn kwaliteit, waardoor de kozijnen net zo sterk en stabiel zijn als reguliere kunststof kozijnen.

Project: Verduurzamen 19 sociale huurwoningen Steenwijk door Kumij.

Het gebruik van fossielvrije kunststof kozijnen biedt diverse voordelen op het gebied van duurzaamheid. De kozijnen scoren beter op de MKI-waarde en stoten minder CO2 uit omdat ze geen fossiele primaire grondstoffen bevatten. Daarnaast is het gebruikte materiaal hernieuwbaar – wat wil zeggen dat de grondstoffen onuitputtelijk zijn, weer aangroeien en telkens opnieuw kunnen worden gewonnen – en zijn ze volledig recyclebaar, waardoor het een duurzame vervanging is voor traditioneel PVC.

Werknemers van Kumij verduurzamen 19 sociale huurwoningen Steenwijk.

Verduurzaming van 19 huurwoningen

De fossielvrije UPVC kozijnen worden toegepast in een verduurzamingsproject van BAM Wonen in Steenwijk. Hier worden 19 sociale huurwoningen uit de jaren zeventig verduurzaamd tot nul-op-de-meter woningen. Onze kozijnen passen perfect binnen het circulaire plan van de verduurzaming. In totaal gaat het bij dit project om 106 kozijnen die worden voorzien van triple glas. Dit laatste geeft deze kunststof kozijnen extra goede prestaties, waarmee de woningen naar energielabel A+++ gaan.

Het mooie van deze innovatie is, dat het écht laat zien wat je met elkaar kunt bereiken. Met een gezamenlijke inspanning komt een duurzame toekomst daadwerkelijk sneller dichterbij.

Bekijk onze website
Kozijnen door Kumij geproduceerd.

Kom je erbij?

Wil jij deel uitmaken van het Kumij-team? Solliciteer vandaag nog en ontdek de mogelijkheden! We zijn altijd op zoek naar getalenteerde en leuke mensen die ons willen helpen bij het realiseren van onze visie. Solliciteer nu!

Bekijk hier onze vacatures